Agata Nadolna
20 Luty

Czy warto jeść pasty kanapkowe?

Pasty kanapkowe to fajny pomysł na urozmaicenie diety! 
Nie oszukujmy się, większość z nas je kanapki prawie codziennie. A ile można jeść to samo?

A dlaczego tak lubię pasty na kanapki?

Są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu oraz można je tworzyć na niezliczoną ilość sposobów- pasta za każdym razem może być inna, a to sprawia, że dieta nie jest nudna!

 

 

Inne zalety domowych past kanapkowych?

👉 W zależności od produktów jakich użyjemy mogą być niezwykle cennym źródłem białka, wartościowych kwasów tłuszczowych oraz witamin i minerałów.

👉 Przygotowując kanapkę z pastą można zrezygnować ze smarowania pieczywa masłem i tym samym także „zaoszczędzić” kalorie.

🥪 Do przygotowania past najbardziej polecam jaja, jogurt naturalny, ryby, biały ser, warzywa, a także rośliny strączkowe. Smak i wartość past kanapkowych świetnie wzmocnią cebula, czosnek i suszone zioła.

A jak to wygląda u Was? Jak często stosujecie takie rozwiązania?🙂

#dietetykagatanadolna #dobrydietetykagatanadolna #zdrowadieta #pastykanapkowe #conakanapki #zdrowenawyki #pastakanapkowa

Twój komentarz




POKAŻ