Agata Nadolna
09 Luty

Pizza na gotowym spodzie z szynką parmeńską i rukolą

Z okazji Światowego Dnia Pizzy (jedno z moich ulubionych nietypowych świąt) mam dla Was przepis na pizzę na gotowym spodzie z szynką parmeńską i rukolą.

 

 

Przepis jest bardzo prosty, oparty na składnikach, które dostaniecie w popularnych marketach.
Wykorzystałam gotowy spód do pizzy, jednak jeśli macie ochotę możecie też sami przygotować ciasto w domu heart

Oto składniki, które będą Wam potrzebne:

  • Spód do pizzy, gotowy, Gustu Bello (Biedronka) - 1 szt (140g) 396 kcal
  • Oregano pół łyżeczki (1,5g) - 4 kcal
  • Passata pomidorowa 15 łyżeczek (150g) - 36 kcal
  • Przyprawa Bazylia pół łyżeczki (1,5g) - 3 kcal
  • Ser mozzarella półtłusty 4 plastry (60g) - 152 kcal
  • Szynka Parmeńska 2 plastry (20g) - 45 kcal
  • Pomidorki koktajlowe 1 garść (100g) - 26 kcal
  • Rukola 1 garść (20g) - 3 kcal

Cała pizza ma ok. 660 kcal

Przepis:

Passatę wymieszać z solą, pieprzem, bazylią, oregano lub ulubionymi ziołami, posmarować spód. Ułożyć plastry sera i szynki. Piec 10 min. w temperaturze 200 C lub przygotować na gorącej patelni pod przykryciem do rozpuszczenia sera. Wierzch gotowej pizzy posypać rukolą i ułożyć pomidorki koktajlowe przekrojone na pół.

 

Smaczego!

Twój komentarz




POKAŻ