Agata Nadolna

Chcę dobrze i zdrowo odżywiać się

To co jemy i jak się odżywiamy, ma ogromny wpływ na stan naszego zdrowia, jak również na samopoczucie psychiczne i fizyczne. W trakcie różnych terapii żywieniowych zauważam jak osoby, które zmieniają swój sposób żywienia odzyskują wigor, energię i chęci do życia. To stało się inspiracją do stworzenia specjalnego pakietu usług skierowanego do osób, które pragną przeanalizować i zmienić swój dotychczasowy sposób żywienia, aby po prostu poczuć się lepiej.

Pakiet pomocy obejmuje:

  • szczegółową analizę i ocenę aktualnej masy i składu ciała
  • analizę i ocenę zachowań żywieniowych i stylu życia, które mogą mieć wpływ na zdrowie i poziom samopoczucia
  • szczegółową analizę i ocenę spożycia kilkudziesięciu składników pokarmowych w diecie wraz z raportem opisowym
  • szczegółowy wywiad żywieniowo-zdrowotny w celu ustalenia dodatkowych zaleceń dietetycznych
  • zlecenie odpowiednich badań laboratoryjnych w kontekście zdiagnozowania organizmu i wykluczenia ewentualnych schorzeń
  • przygotowanie szczegółowego planu żywienia obejmującego pakiet jadłospisów dniowych (na każdy osobno dzień terapii). Plan żywienia jest ściśle dopasowany do aktualnego problemu, stawianego celu, stanu zdrowia, upodobań smakowych, umiejętności kulinarnych, itp. Zawiera wszystkie gramatury, miary domowe i opisy przygotowania potraw.
  • opracowanie szczegółowej listy zakupów dopasowanej do Pacjenta, ułatwiającej realizację diety
  • opracowanie listy specjalnych zadań terapeutycznych
  • odpowiednie ukierunkowanie w zakresie dodatkowych ćwiczeń fizycznych

Polecane artykuły

Owoce i warzywa

Coraz większa część polskiego społeczeństwa jest otyła, a nadmiar masy ciała sprzyja nadciśnieniu tętniczemu, cukrzycy, chorobom wątroby oraz żołądka. Wszystkie te dolegliwości można zmniejszyć prawidłową ...

czytaj więcej

Co może siarka?

Któż z nas nie pamięta bajki o wawelskim smoku, którego pokonał dzielny szewczyk, podrzucając potworowi barana wypchanego siarką. Ten minerał od wieków kojarzony był z ...

czytaj więcej

Kalarepka

To jarzyna smakoszy, modna jak wszystkie „chrupiące” warzywa. Młoda ma soczysty, masłowaty miąższ, łagodną ostrość rzepy i wszystkie zalety swej niezwykle zdrowej siostry kapusty. Należy ...

czytaj więcej

Żywność transgeniczna

Kiedy w 1992 roku, jedna z amerykańskich firm wprowadziła na rynek pierwsze genetycznie modyfikowane pomidory, mało kto spodziewał się, że niespełna kilkanaście lat później, żywność ...

czytaj więcej
POKAŻ